[Nor] [Eng]
       
  Velkommen
    Nyheter
    Om oss
    Valper
    Våre hunder
    Bracco Italiano
    Italiensk Spinone
    Aktiviteter
    Kurs/Seminar
    Linker
    Album
    Tilminne
  B
    Blogg
    Guestbook
    E-Mail
. .
Da Costa Vista - Bracco & Spinone Kennel

JAKT

Spinonen og Braccoen er raser som verdsettes høyt som jakthunder, spesielt i hjemlandet Italia. De har sterke instinkter, og med disse som med andre raser, bør dressur vektlegges fra et tidlig stadium. Alle våre hunder trenes med tanke på jakt og jaktprøver. Jaktprøvene i Norge består av flere fuglehundgrener; høyfjell, lavland, kombinert, skogsfuglprøver og det avholdes også rene apportprøver. Jeg vil si at rasene kan prøves i alle grener med hell. Vi opplever at Braccoen er "hetere", den har mer fart og intensitet enn Spinonen, For vår del er det høyfjellsprøver som står på programmet, det er denne grenen som kommer mest opp mot måten vi jakter på. Men vi er ikke fremmede for de andre prøveformene. Lavland er også en gren disse rasene er spesielt utviklet for. Dessverre er det få av disse prøvene, og de avholdes utelukkende sør i landet. I følge arbeidsstandarden er Spinonens og Braccoens gangart i jakt trav, med innslag av gallopp f.eks på vei mot fører etter avsluttet søk. Våre hunder gallopperer like naturlig som andre hunder, og vi terper ikke på å ha et rent trav. I rasens hjemland brukes en spesiell sele for å få hunden til å kun holde seg i trav. Disse rasene har også et trangere søk, abeidsstandarden sier søk på 100 meter diagonalt. Begge rasene er svært nøye i søket, og det er sjelden noe som umerket passerer en spinones eller braccos nese.

Fra hundene var valper har de vært med "over alt". I all slags terreng. Her har vi tilgang til det meste; myr, fjell og berg, skog, mark osv. Dette gjør at de har god evne til å ta seg fram og de har også god koordinasjon og balanse. Dette er viktige egenskaper for en jakthund.

I sommersesongen går treningen ut på å få opp kondisjonen samt å vektlegge dressur mot høstens jakt. Vi bruker sykkelen flittig, og har ellers slipp med langline på. Fjellturer med sele og drastrikk er også en fin aktivitet. I sommermånedene er det greit å trene på svømming, og vannapport.

Blodspor:
Blodspor er også en aktiitet som vi interesserer oss for. Siden begge rasene har svært gode neser, er dette en gren som er svært aktuell.


Rigmor Fiveltun, Bakkely, 8976 Vevelstad, Norway. Tlf (0047)750 37 721